Home » Justitie » Băut la volan, s-a răsturnat cu mașina

Băut la volan, s-a răsturnat cu mașina

de Roxana NĂSTASĂ

Un tânăr de 23 ani, din județul Vrancea, este cercetat penal de către polițiști întrucât a condus un autovehicul pe drumurile publice, deși se afla sub influența alcoolului.

În noaptea de 14 spre 15 mai, polițiștii Serviciului Rutier s-au deplasat pe raza comunei Muntenii de Jos, la locul producerii unui eveniment rutier. Aceștia au stabilit că Adrian V, de 23 ani, din județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 24, din direcția Crasna către Vaslui, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga. Autovehiculul a derapat și s-a răsturnat de mai multe ori, oprindu-se pe partea carosabilă, pe cupolă. În urma acestui eveniment, cei doi ocupanți ai autoturismului (conducătorul și un pasager de 24 ani) nu au suferit vătămări corporale.

Întrucât emana halenă alcoolică, șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul obținut a avut valoarea de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Județean de Urgență Vaslui, unde i-au fost prelevate mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit pe numele conducătorului în cauză dosar penal, efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere, de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibație alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.

de Roxana NĂSTASĂ Un tânăr de 23 ani, din județul Vrancea, este cercetat penal de către polițiști întrucât a condus un autovehicul pe drumurile publice, deși se afla sub influența alcoolului. În noaptea de 14 spre 15 mai, polițiștii Serviciului Rutier s-au deplasat pe raza comunei Muntenii de Jos, la locul producerii unui eveniment rutier. Aceștia au stabilit că Adrian V, de 23 ani, din județul Vrancea, în timp ce conducea un autoturism pe DN 24, din direcția Crasna către Vaslui, nu a adaptat viteza de deplasare într-o curbă la stânga. Autovehiculul a derapat și s-a răsturnat de mai multe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile