Home » Justitie » Traficanții de canabis din Bârlad vor sta câțiva ani după gratii!

Traficanții de canabis din Bârlad vor sta câțiva ani după gratii!

de Răzvan CĂLIN

Cea mai mare pedeapsă aplicată de magistrații Tribunalului Județean Vaslui este de cinci ani de închisoare.

ciocolata_canabisMarți, 24 mai, magistrații Tribunalului Județean Vaslui i-au condamnat la închisoare cu executare pe cei cinci tineri din Bârlad care la sfârșitul lunii februarie au fost prinși având asupra lor aproape jumătate de kilogram de canabis.

Tiberiu Ștefăniță (31 de ani) a primit pedeapsa cea mai mare: cinci ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară a drogurilor de mare risc, aplicarea unor pedepse complementare și interzicerea unor drepturi timp de trei ani de la ispășirea pedepsei și obligarea la plata sumei de 696 lei – cheltuieli judiciare.

Dragoș Aurelian Mureșan a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, Gabriel Stratulat (zis Găvănel) – trei ani și cinci luni închisoare, iar Radu Ciprian Costea și Octavian Tomescu au primit câte doi ani și nouă luni de închisoare. Toți patru sunt acuzați de complicitate la introducerea în țară a drogurilor și deținerea acestora.

Mai mult, instanța a decis luarea unei măsuri speciale suplimentare în cazul celor cinci indivizi: prelevarea de probe biologice în vederea adăugării profilului genetic în Sistemul Național de Date Genetice Judiciare (SNDGJ), la data rămânerii definitive a prezentei sentințe penale. Trebuie spus că ei pot face apel la sentință în termen de 10 zile de la comunicare. SNDGJ conține profile genetice și date cu caracter personal ale suspecților și persoanelor condamnate definitiv la pedeapsa cu închisoarea, informații legate de caz și urme biologice prelevate la locul infracțiunilor. Practic, este o bază de date genetice care este conectată cu sistemele similare din celelalte țări membre ale Uniunii Europene și reprezintă o armă foarte eficace de identificare rapidă a suspecților în diferite tipuri de infracțiuni.

Reamintim că pe 24 februarie, la Bârlad, a fost organizat un flagrant, în urma căruia trei indivizi dintre cei cinci au ajuns după gratii: Tiberiu Ștefăniță (31 de ani), Radu Ciprian Costea (24 de ani) și Octavian Tomescu (26 de ani). Ulterior, pe 15 martie, a venit rândul altui bârlădean – Gabriel Stratulat (29 de ani) –  să intre după gratii. Ultimul a fost Dragoș Aurelian Mureșanu, care spre mirarea agenților DIICOT, a venit benevol în țară puțin după mijlocul lunii martie. El a fost preluat de la aeroportul Otopeni încă din seara zilei de 19 martie, și adus la Vaslui pentru audieri. Pe lângă rezina de canabis, anchetatorii au mai găsit acasă la Mureșanu 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8mm, prevăzut cu 6 cartușe cu glonț, 1 pistol marca BBM, model 315, cal. 8mm prevăzut cu 6 cartușe cu gaz de 8 mm, 1 pușcă semi-automată marca Ruger model 1022 carabine, cal. 22 LR și 445 cartușe Fiocchi, cal. 22, 40 de cartușe de vânătoare cu alice marca Mirage, materiale de confecționat cartușe de vânătore (51 tuburi goale, 32 de capse de plumb, 1110 gr alice din plumb de 5 mm, 4 obiecte destinate confecționării artizanale), 2171 capse Genofix), precum și mai multe ceasuri și bijuterii.

About Razvan Calin

One comment

  1. dar oare pe la Casa Sturdza cand se face curatenie ?
    vine politia de 10 ori pe zi si drogatii tot in coltul muzeului stau …….. le rad in nas politistilor ca nu au ce sa le faca ……..

    Costache marius : nu le mai da „legale ” la prieteni !!!!!!!!!!!!!!!!!

%d blogeri au apreciat: