Home » Sport » Piloții bârlădeni au încheiat anul competițional pe locul cinci

Piloții bârlădeni au încheiat anul competițional pe locul cinci

Karting Club Bârlad a obținut rezultate deosebite, cu cei opt piloți împărțiți la patru clase, la ultima etapă din Campionatul Național de Karting Școlar (C.N.K.S). Evoluțiile bune ale acestora în perioada 15 – 16 octombrie, pe circuitul SkatKart Târgu Secuiesc, au fost încununate de locul I, cucerit de Bogdan Burlibașa la clasa „PUFFO”.

bogdan-burlibasa

Bogdan Burlibașa

Experimentat, cu mult talent, stăpânire de sine, bârlădeanul a făcut o cursă excepțională și nu a lăsat nici o șansă celorlalți concurenți. În prima jumătate a cursei lupta la vârf a fost strânsă cu numeroase schimbări de lider. „Din turul cinci Bogdan s-a distanțat mult de pluton. A câștigat astfel ultima finală din acest campionat. Menționez că este plăcerea si specialitatea lui de a concura pe ploaie. Mai bine zis «se simte ca peștele în apă»”, ne-a declarat profesor Marius Gîmbuță, director al Clubului Copiilor „Spiru Haret” Bârlad.

Mihnea Oprea, al doilea pilot la această clasă, a pornit în finală de pe locul X și a terminat cursa pe locul VI, după ce a lăsat în urma lui mulți candidați la podium. Este un pilot foarte prudent, a făcut o cursă curată și a evitat cu succes toate pericolele care apar în condițiile de pistă udă. Mihnea ocupă locul IX la clasa PUFFO la final de an competițional, din totalul de 38 de concurenți.

La clasa BAMBINI Alexandru Stratica este un pilot care a dat dovadă de multă ambiție și stăpânire de sine. A făcut o cursă extraordinară, după ce a plecat de pe poziția a IV-a de pe grila de start, iar în primul tur s-a rotit pe pista udă. A ajuns pe ultimul loc, dar la final s-a clasat pe locul IV la acestă ultimă etapă. Cel mai experimentat pilot de la acestă clasă pentru bârlădeni este Denis Costache, care a ocupat locul V în această cursă. E un copil talentat, ambițios, dar nu s-a simțit așa de confortabil pe ploaie. “Debutanții” echipei, Răzvan Iftene și Sergiu Gînju, la prima lor cursă pe ploaie, au ocupat locurile XI respectiv XII. Ambii au făcut o cursă frumoasă și au terminat-o fără nici o greșeală.

Cristi Petrovici a avut o cursă grea la clasa KADET, cu multe schimbări de poziții și derapaje. În ciuda tuturor adversităților a reușit un onorabil loc VII.

andrei-chiriac

Andrei Chiriac

Andrei Chirac care a concurat la clasa KF JUNIOR este “ghinionistul de serviciu” al bârlădenilor. După un campionat presărat cu multe defecțiuni la motor, la acesta etapă mecanicii au reușit să rezolve toate problemele. Dar în antrenamentul premergător finalei, Andrei a rămas fără roata stânga față din cauza unui prezon care a cedat. Și de această dată mecanicii echipei au reușit în timp record să repună kartul pe roți și să fie gata de finală. Și la acesta categorie au fost multe schimbări de poziții, dar la final Andrei s-a clasat pe locul V.

Clasamentul general pe categorii:

Clasa BAMBINI

Denis Costache – locul VII

Alexandru Stratica – locul XII

Răzvan Iftene – locul XX

Sergiu Gînju – locul XXII

Clasa PUFFO

Bogdan Burlibașa – locul II

Mihnea Oprea – locul IX

Clasa KADET

Cristi Petrovici – locul VII

CLASA KF JUNIOR

Andrei Chirac – locul VII

A fost o etapă grea, cu vreme urâtă, dar rezultatele obținute de piloții noștri au reușit să urce echipa pe locul IV. Cu această etapă s-a încheiat și anul competițional, iar Karting Club Bârlad s-a clasat la final pe locul V național la echipe, loc care ne dă speranțe mari pentru anul următor că vom ajunge pe podium. Avem doi piloți (Denis Costache și Bogdan Burlibașa ) care din anul următor schimbă categoria, trec la un nivel superior și datele problemei se vor schimba pentru ei, crește viteza și gradul de dificultate”, ne-a mai declarat Marius Gîmbuță. (George PROCA)

About Tehno Redactor