Home » Justitie » 57 de litri de alcool și peste 150 pachete cu țigări de contrabandă, descoperite în Drânceni într-un autocar de Republica Moldova

57 de litri de alcool și peste 150 pachete cu țigări de contrabandă, descoperite în Drânceni într-un autocar de Republica Moldova

Nu mai puțin de 57 de litri de băuturi alcoolice și 152 de pachete cu țigări de contrabandă au fost descoperite de polițiștii de frontieră vasluieni într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova care mergea dinspre Vama Albița spre Iași. Întreaga cantitate de marfă ce urma să ajungă pe piața neagră din Franța a fost confiscată, fiind întocmit dosar penal pentru contrabandă.

Polițiști de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Vaslui au descoperit, în cadrul unei acțiuni punctuale desfășurată pe Valea Prutului, cantitatea totală de 152 pachete de țigări de diferite mărci și 57 litri de coniac, care urmau să ajungă pe piața neagră din Franța. Marfa de contrabandă a fost găsită într-un autocar înmatriculat în Republica Moldova, care efectua o cursă ocazională în Franța, pe comunicația Huși – Iași.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport și persoanelor, conducătorul autocarului, un bărbat de 26 de ani, din Republica Moldova, a declarat că deține câteva pachete de țigări și sticle de băuturi alcoolice, motiv pentru care autocarul a fost condus la sediul serviciului teritorial, din localitatea Huși, pentru un control amănunțit. În urma verificărilor, au fost descoperite în compartimentul pentru bagaje și în colete, ascunse și nedeclarate, 3.040 țigarete de diferite mărci și 57 litri de băuturi alcoolice pentru care șoferul nu deținea documente de proveniență”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Vaslui, Irina Mirică.

Conform prevederilor legale, întreaga cantitate de produse accizabile, în valoare totală de 3.856, lei a fost confiscată. Totodată, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal în cauză pentru infracțiunea de contrabandă. (Ionuț PREDA)

About Radu Munteanu

%d blogeri au apreciat: