Home » Justitie » Primul arestat la domiciliu din Murgeni a fost eliberat: Sentință surpriză

Primul arestat la domiciliu din Murgeni a fost eliberat: Sentință surpriză

De vineri, bețivul care, în urmă cu câteva luni, era cât pe ce să bage în mormânt un polițist din Bârlad nu mai este „legat” de casă. Doar o lună a stat în arest la domiciliu bărbatul de 33 de ani, din Schineni, o suburbie a Murgeniului, care, în noiembrie 2013, mort de beat fiind, a accidentat grav un polițist, după care și-a continuat drumul. Până la finalizarea anchetei, individul va fi cercetat în libertate pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințare și conducere sub influența alcoolului.

De vineri, 11 aprilie, primul arestat la domiciliu din Murgeni se poate bucura de libertate întrucât instanța a respins propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad privind prelungirea arestului la domiciliu, ca neîntemeiată. Cu alte cuvinte, Mircea Apostu (33 de ani), din Schineni, suburbie a orașului Murgeni, va putea merge oriunde vrea, deși, acum câteva luni, a fost la un milimetru de a omorî un polițist din Bârlad.

În noaptea de 8/9 noiembrie 2013, Apostu s-a urcat la volan, cu toate că băuse până aproape de coma alcoolică. Bărbatul se deplasa din direcția Murgeni către Mălușteni, când, la un moment dat, pe raza localității }uțcani, comuna Mălușteni, a accidentat doi pietoni care mergeau pe marginea drumului: Marian Vicol (44 de ani), polițist în cadrul Biroului de Investigații Criminale Bârlad, și fratele său. Cel din urmă a scăpat cu leziuni minore, drept pentru care a refuzat internarea, în schimb polițistul nu a fost la fel de norocos. În urma impactului extrem de puternic, acesta s-a ales cu multiple fracturi costale, coloana vertebrală fisurată în două locuri și plămânii perforați, medicii Spitalului de Urgență „Elena Beldiman” Bârlad fiind rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire. Pentru că era în stare critică, în cursul aceleiași nopți, a fost transferat la o clinică de specialitate din Iași, unde a fost supus mai multor intervenții chirurgicale.

Imediat după producerea accidentului, șoferul vinovat a părăsit locul faptei. A fost identificat de polițiști după câteva zeci de minute, pe raza localității }uțcani. Când a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul obținut a fost de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost condus la spitalul din Bârlad, unde i s-au recoltat probe biologice, buletinul de analiză arătând că avea o alcoolemie de 1,60 la mie (rezultatul primei probe biologice), respectiv de 1,45 la mie (a doua probă). În primă fază, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore. Pe 10 noiembrie, instanța a dispus arestarea preventivă a bărbatului pentru 29 de zile, însă, pe 6 februarie, a fost luată măsura controlului judiciar, iar pe 13 martie, cea a arestului la domiciliu.

Mircea Apostu este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducere sub influența alcoolului.

De vineri, bețivul care, în urmă cu câteva luni, era cât pe ce să bage în mormânt un polițist din Bârlad nu mai este „legat” de casă. Doar o lună a stat în arest la domiciliu bărbatul de 33 de ani, din Schineni, o suburbie a Murgeniului, care, în noiembrie 2013, mort de beat fiind, a accidentat grav un polițist, după care și-a continuat drumul. Până la finalizarea anchetei, individul va fi cercetat în libertate pentru vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului fără încuviințare și conducere sub influența alcoolului. De vineri, 11 aprilie, primul arestat la domiciliu din Murgeni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile