Home » Justitie » Recidivistul Luigi Panaite, lăsat în libertate!
Luigi Panaite

Recidivistul Luigi Panaite, lăsat în libertate!

Deși bârlădeanul Luigi Manuel Panaite, deținătorul mai multor condamnări penale, a băgat în spital trei persoane în decurs de o lună, încă se bucură de libertate. Magistrații au dispus ca recidivistul să fie cercetat sub control judiciar.

Pe 29 aprilie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad l-au reținut pe Luigi Manuel Panaite (47 de ani) pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Potrivit anchetatorilor, faptele au fost comise în perioada martie – aprilie.

Astfel, pe 18 aprilie, Poliția Bârlad a fost sesizată cu privire la faptul că mai multe persoane se lovesc și distrug bunuri într-un bar situat pe strada Republicii. În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit că Luigi Panaite a luat o scrumieră și l-a lovit în cap pe un bărbat de 46 de ani, provocându-i leziuni care au necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicale. Un alt bărbat, în vârstă de 30 de ani, din Bârlad, a fost lovit de același individ. Victima a fost încasat mai mulți pumni în figură, având nevoie de patru-cinci zile de îngrijiri medicale. Scandalul a fost generat de la un conflict anterior, din seara de 14 martie, când Luigi Panaite i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii și picioarele în zona feței bărbatului de 30 de ani, care a avut nevoie de 17-18 zile de îngrijiri medicale.

„Polițiștii l-au reținut pe suspect în ziua de 29 aprilie, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de lovire sau alte violențe și a unei infracțiuni de tulburare a ordinii și liniștii publice. Pe 30 aprilie, acesta a fost prezentat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv Judecătoria Bârlad. Instanța a dispus luarea măsurii controlului judiciar față de suspect”, ne-a declarat subcomisar Mihaela Ștraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vaslui.

Luigi Manuel Panaite este același personaj care, în noaptea de 4/5 aprilie, a pătruns în incinta Primăriei Bârlad, ulterior urcând pe acoperiș și amenințând că se aruncă în gol. La acel moment, a fost cercetat penal pentru infracțiunea de violare a sediului profesional, însă, pentru că reprezentanții Primăriei Bârlad nu au depus plângere, dosarul penal a fost clasat, iar Panaite scos de sub urmărire.

Deși bârlădeanul Luigi Manuel Panaite, deținătorul mai multor condamnări penale, a băgat în spital trei persoane în decurs de o lună, încă se bucură de libertate. Magistrații au dispus ca recidivistul să fie cercetat sub control judiciar. Pe 29 aprilie, polițiștii Biroului de Investigații Criminale Bârlad l-au reținut pe Luigi Manuel Panaite (47 de ani) pentru comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice. Potrivit anchetatorilor, faptele au fost comise în perioada martie - aprilie. Astfel, pe 18 aprilie, Poliția Bârlad a fost sesizată cu privire la faptul că mai multe persoane se lovesc și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile