Home » Justitie » Încercare de sinucidere sau a încurcat băutura cu insecticidul?

Încercare de sinucidere sau a încurcat băutura cu insecticidul?

de Marian MOCANU

Aurel Penișoară, paznicul fondului de vânătoare Tanacu, se află în comă de gradul IV la un spital din Iași în urma unei intoxicații cu otravă. Având unele probleme în familie, există varianta încercării de sinucidere, așa cum există și varianta să fi încurcat sticla de țuică cu cea de Tomoxan, un insecticid foarte otrăvitor.

Sâmbătă, în jurul prânzului, rămas singur acasă, Aurel Penișoară, paznicul de vânătoare a fondului Tanacu, a fost găsit de fratele său în agonie, cu o sticlă în care se găsea Tomoxan, o soluție foarte toxică folosită la spălatul oilor. Aurel era singur acasă, soția și copiii fiind plecată la prășit la vie. În timp ce trebăluia prin gospodărie a băut disticla respectivă. A fost chemată ambulanța, care l-a transportat de urgență la Spitalul Județean Vaslui, unde i s-a acordat primul ajutor și i-au fost administrate spălături stomacale. Ulterior, starea sa gravă a impus transportarea sa la un spital din Iași, acolo unde se află în comă indusă, sub aparate. Gestul său a șocat întreaga comunitate, cu atât mai mult cu cât Aurel Penișoară, în vârstă de 51 de ani, era cunoscut ca un om muncitor, la locul său, care nu a creat probleme în comună. Deși nu este exclusă nici ipoteza unei încercări de sinucidere, paznicul având unele probleme familiale, vecinii nu exclud nici faptul că este posibil ca Penișoară să fi încurcat sticla de țuică cu cea de Tomoxan. Din câte se pare, din toamna trecută acesta se pare că ar fi luat darul beției, fiind mare amator de tărie. Motivul ar fi fost neînțelegerile cu băiatul pe care soția sa îl avea dintr-o căsnicie anterioară. Dealtfel, cu o zi înainte de tragedie, el a fost la o ședință a paznicilor de vânătoare desfășurată la asociația Județeană de Vânători și Pescari Amatori, de care aparținea fondul de vânătoare Tanacu unde activa. Atunci, spun martorii, a ajuns cu ceva întârziere, mirosind a băutură, însă nimeni nu a bănuit tragedia ce avea să se întâmple a doua zi.

„Toți paznicii de vânătoare sunt evaluați psihologic la reînnoirea autorizațiilor de vânătoare, iar Aurel Penișoară a trecut cu bine toate aceste evaluări. Credem totuși că a fost vorba de un accident! La aflarea tragediei, luni i-a fost ridicată de acasă arma de vânătoare, așa cum prevede legea în cazul în care posesorul nu poate avea grijă de ea. Ne-am interesat și la spitalul din Iași, se pare că starea sa este extrem de gravă, nemaifiind prea multe speranțe că ar putea scăpa cu viață. Din punct de vedere profesional, nu am avut ce să-i reproșăm, și-a făcut meseria așa cum se cuvine, nu a avut sancțiuni, tocmai de aceea cele întâmplate ne-a șocat și pe noi”, ne-a declarat Vasile Negru, directorul AJVPS Vaslui. Poliția a deschis o anchetă, pentru a determina condițiile producerii tragediei.

About Tehno Redactor